Annons

Sony visade upp Playstation 5 för första gången

Japanska Sony visade på torsdagskvällen för första gången upp sin kommande spelkonsol Playstation 5. Uppgifter om pris och exakt lanseringsdatum är ännu okänt men konsolen väntas börja säljas mot slutet av året. Konkurrenten Microsoft väntas då också släppa sin Xbox Series X.

Handkontroll till kommande Playstation 5.
Handkontroll till kommande Playstation 5.Foto:Sony/TT

Vid sitt event fokuserade Sony inte så mycket på själva hårdvaran utan det var främst kommande spel som stod i fokus. Bland annat visades ett nytt Spider-Man upp. Sony och dess samarbetspartners avslöjade även nya versioner av klassiska spelserier som Ratchet & Clank, Grand Theft Auto, Resident Evil och Oddworld.

Playstation 5 kommer att släppas i två varianter, varav den ena blir en Digital Edition som exkluderar en Bluray-spelare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?