ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Skåne-Öresund
i samarbete med

Nytt varsel i Lund – slutet för Sony Mobile

  • Foto: Johan Nilsson/TT

Sony varslar ett 60-tal anställda vid mobilverksamheten i Lund om uppsägning.

Personalen vid Sony Mobile i Lund har under torsdagen informerats om en fortsättning på det sparprogram som just nu löper inom Sony Mobile globalt, där målet är att under en tvåårsperiod halvera kostnaderna fram till slutet av mars nästa år.

Utöver de 200 personer som varslades redan förra hösten riskerar nu ytterligare ett 60-tal personer att förlora jobbet. Dessutom kommer Sony Mobile Communications AB att på sikt upphöra som bolag. De anställda i Lund får i stället Sony Nordic som ny arbetsgivare och blir en del av Sonys verksamhet i Europa.

”Vi har ett ganska tufft besparingsmål och har sett att det räcker inte med de 200 som vi lade ett varsel för i november, utan kommer tyvärr se en del övertalighet i tillägg till det. Totalt handlar det alltså om 260 tjänster som riskerar att fasas ut över den här tvåårsperioden”, säger Stefan Andersson, platschef för Sony i Lund.

Det nya varslet gäller både ingenjörer och supportpersonal. Bland annat kommer en del dubbla funktioner sparas bort när den kvarvarande personalen inom mobilområdet förs över till Sony Nordic.

Utöver de 260 tjänster som varslats har ytterligare omkring 150 personer påverkats av sparprogrammet. Ett hundratal personer arbetar nu i en koncernövergripande forsknings- och utvecklingsenhet som öppnade i Lund under våren.

Dessutom har ett 50-tal personer gått över till Network Communications Europe, som arbetar med affärsutveckling och samarbeten med uppstartsföretag. Det innebär att kostnaderna inte längre belastar mobilområdet.

Även om Sony Mobile Communication upphör som bolag i Lund vill Stefan Andersson betona att mobilutvecklingen fortsätter, trots de fortsatt fallande försäljningssiffror som rapporterades i somras.

”Rent konkret innebär det här att vi blir en Sony-sajt, men mobilsegmentet kommer att finnas kvar. Detta är en del i en långsiktig strategi där vi effektiviserar för att kunna använda vår kompetens kring trådlös kommunikation i fler segment än mobiler”, säger Stefan Andersson.

Missa inget från Dagens industri och HD-Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för totalkoll på det skånska näringslivet.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer