ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Skåne-Öresund
i samarbete med

Sony gör som Ericsson – drar sig ur mobilmässa efter virusutbrottet

  • Foto: Angel Garcia

Sony följer Ericssons exempel och drar sig ur deltagandet i årets upplaga av den världsledande mobilmässan, Mobile World Congress i Barcelona. Orsaken är coronaviruset, som gör att säkerheten inte kan garanteras för dem som åker till mässan.

Förra veckan beslutade telekomjätten Ericsson att ställa in sitt traditionella deltagande i världens största mobilmässa, Mobile World Congress i Barcelona.

Nu meddelar ytterligare en tung utställare med starka skånska band, japanska Sony, att de med kort varsel gör samma sak – efter att så sent som i fredags ha meddelat att de fortfarande planerade att delta som vanligt.

”Vi har tagit det svåra beslutet att dra oss ur årets utställning och deltagande i Mobile World Congress 2020, eftersom vi lägger yttersta vikt vid säkerhet och välbefinnande för våra kunder, partner, media och anställda”, skriver Sony i ett pressmeddelande.

Sony Mobiles presstalesperson i Lund, Stefan Olsson, vill inte uppge hur många anställda vid enheten i Skåne som skulle ha åkt till årets mobilmässa i Lund och berörs av det inställda deltagandet.

Planen är dock fortfarande att Sony ska lansera sina nya produkter i samband med mässan, som arrangeras under sista veckan i februari. Istället för en presskonferens på plats kommer det nu att ske via video.

Missa inget från Dagens industri och HD-Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för totalkoll på det skånska näringslivet.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer