Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Sony gör som Ericsson – drar sig ur mobilmässa efter virusutbrottet

Sony följer Ericssons exempel och drar sig ur deltagandet i årets upplaga av den världsledande mobilmässan, Mobile World Congress i Barcelona. Orsaken är coronaviruset, som gör att säkerheten inte kan garanteras för dem som åker till mässan.

Foto:Angel Garcia

Förra veckan beslutade telekomjätten Ericsson att ställa in sitt traditionella deltagande i världens största mobilmässa, Mobile World Congress i Barcelona.

Nu meddelar ytterligare en tung utställare med starka skånska band, japanska Sony, att de med kort varsel gör samma sak – efter att så sent som i fredags ha meddelat att de fortfarande planerade att delta som vanligt.

”Vi har tagit det svåra beslutet att dra oss ur årets utställning och deltagande i Mobile World Congress 2020, eftersom vi lägger yttersta vikt vid säkerhet och välbefinnande för våra kunder, partner, media och anställda”, skriver Sony i ett pressmeddelande.

Sony Mobiles presstalesperson i Lund, Stefan Olsson, vill inte uppge hur många anställda vid enheten i Skåne som skulle ha åkt till årets mobilmässa i Lund och berörs av det inställda deltagandet.

Planen är dock fortfarande att Sony ska lansera sina nya produkter i samband med mässan, som arrangeras under sista veckan i februari. Istället för en presskonferens på plats kommer det nu att ske via video.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?