Annons

Soltech tecknar avtal för anläggning i Kina

Solenergiföretaget Soltech Energys samägda bolag Asre i Kina har tecknat en order med Sohbi Craft (Changshu). Orden gäller installation av en solenergianläggning på 1,5 megawatt och beräknas ge årliga intäkter på 1,47 miljoner kronor. Under avtalens 20-åriga löptid beräknas de ackumulerade intäkterna uppgå till 29,4 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande från Soltech. 

Anläggningen kommer årligen att producera cirka 1,5 miljoner kilowattimmar. Kunden förbinder sig att köpa all el som anläggningen producerar under 20 år. Investeringen i anläggningen, som fortsatt kommer att ägas av Asre, uppgår till drygt 10 miljoner kronor. Byggstart är planerad till det andra kvartalet 2019.

"Affärerna i Kina fortsätter att komma in enligt plan. Genom det gröna obligationsramverk om 1.500 miljoner kronor som Soltechs dotterbolag Asab tecknade med Jool Markets i december 2018, har vi skapat förutsättningar för att löpande kunna tillgodose det kapitalbehov vi har för att i första hand nå våra mål om 126 megawatt under 2019", säger Soltechs vd Stefan Ölander, enligt pressmeddelandet.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?