Annons

Soldater sätts in mot stormen Dennis - hundratals flyg har ställts in

Stormen Dennis har slagit till mot Storbritannien med inställda flyg och nerblåsta träd. 

I Yorkshire har soldater satts in för att bygga barriärer mot väntade översvämningar.

Foto:Andrew Matthews

De värst drabbade områdena kan vänta mellan upp emot 140 millimeter regn och orkanbyar på över 35 meter per sekund, enligt den brittiska vädertjänsten.

Sent på lördagseftermiddagen hade 28 översvämningsvarningar utfärdats för England, 20 för Skottland och två för Wales. Det innebär att översvämningar väntas, Ytterligare flera hundra varningar för möjliga översvämningar har utfärdats, rapporterar BBC.

Enligt prognoserna väntas lika mycket regn under lördagen och söndagen som normalt faller under en hel månad. Eftersom många områden är vattensjuka efter förra helgens översvämningar i samband med stormen Ciara varnar myndigheterna för att konsekvenserna den här helgen kan bli ännu värre.

Flera hundra flygningar har ställts in under helgen. Ett hundratal av dem är till och från flygplatsen Gatwick och ett 60-tal flygningar har ställts in på Heathrow. En del tågavgångar har ställts in och förseningar för andra befaras, på grund av risken för nerfallna träd.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?