Annons

Sökande efter ballongrester fortsätter

USA söker vid Atlantkusten efter utrustning från den nedskjutna kinesiska luftballongen.

Kina markerade sitt missnöje med nedskjutningen.

Den misstänkta spionballongen som USA har skjutit ner.
Den misstänkta spionballongen som USA har skjutit ner.Foto:Larry Mayer/AP/TT

Amerikanska flottan och kustbevakningen finns i området utanför North Carolina där den misstänkta kinesiska spionballongens rester landade efter nedskjutningen på lördagskvällen.

Dykare är redo att söka efter sjunkna föremål, enligt militära källor som mediebolaget CNN talat med.

”Det kommer att bli relativt enkelt”, säger militärrepresentanten om dykningarna.

Djupet beräknas till omkring 14 meter på platsen för nedslagen. Även obemannade dykfarkoster finns att tillgå för att föra upp material från ballongen till det amerikanska fartyg som väntar på plats.

”Jag tror inte att det kommer att ta månader, inte ens veckor”, säger militärkällan till CNN. 

”Kina uttrycker starkt missnöje och protesterar mot att USA med våld attackerar det obemannade civila luftskeppet”, skrev det kinesiska utrikesdepartementet i ett uttalande på söndagen.

Kina kallar beslutet att skjuta ned ballongen för en uppenbar överreaktion och menar att den ”allvarligt bryter mot internationell praxis”.

Ballongen färdades i USA:s luftrum i flera dagar innan den sköts ned av amerikanska stridsplan utanför kusten vid 21-tiden på lördagen, svensk tid.

USA:s försvarsminister Lloyd Austin kallade nedskjutningen en ”avsiktlig och laglig handling” som svar på Kinas ”oacceptabla kränkning av vår suveränitet”.

Enligt USA rörde det sig om en kinesisk övervakningsballong med syfte att samla in information. Ballongen sågs bland annat över delstaten Montana där det finns en militärbas med kärnvapen.

Kina nekade inledningsvis till anklagelserna om ballongen men hävdade senare att det rörde sig om en civil farkost som samlar in data i forskningssyfte. Enligt det kinesiska uttalandet hade ballongen begränsad styrförmåga och hade ”avvikit långt från planerad kurs” på grund av vindar. 

Den av USA misstänkta spionballongen fick allvarliga diplomatiska konsekvenser på fredagen, då USA:s utrikesminister Antony Blinken sköt upp ett viktigt besök i Peking.

Det kinesiska utrikesdepartementet skriver på söndagen att regeringen förbehåller sig rätten att ge ytterligare nödvändiga svar.

”Kina kommer resolut att skydda relevanta företags legitima rättigheter och intressen”, skriver departementet.

Natten mot lördagen uppgav USA:s försvarshögkvarter Pentagon att ytterligare en misstänkt spionballong observerats, denna gång över Syd- och Centralamerika. Colombia sa att landets stridsflyg granskat farkosten och att den hade ”likheter med ballongen” över USA.

Inget annat latinamerikanskt land har bekräftat ballongflygningar över deras territorier.

Venezuela valde att attackera USA och sa att landet ”återigen valt våld” när man sköt ned ”en obemannad flygfarkost av kinesiskt ursprung”.

Enligt amerikanska försvarskällor är ballongerna en del av en flotta som Kina använder för övervakning och att dess utrustning inte kan förknippas med meteorologiska funktioner.

Innehåll från PolestarAnnons

Svenska elbilen uppgraderas – här är nyheterna

Längre räckvidd, snabbare laddning och nya motorer.

Dessutom förbättrade köregenskaper, ett skifte till bakhjulsdrift och en ny smart front.

Här är fem nyheter hos uppdaterade Polestar 2.

Läs mer om uppgraderade Polestar 2 med längre räckvidd, mer effekt och bättre prestanda 

Polestar 2 lanserades 2019 och kombinerar skandinavisk design, användarvänlighet och underhållande köregenskaper med ett tydligt fokus på hållbarhet. När tillverkaren nu uppgraderar Polestar 2 gör man omfattande förbättringar av viktiga tekniska och mekaniska komponenter i den elektriska drivlinan.

Här är fem viktiga nyheter hos den elektriska femdörrars fastback-modellen Polestar 2.

1. Nya motorer

Polestar 2 får en ny generation elmotorer och växelriktare, vilket ger bättre både effektivitet och prestanda. Bilen finns med fyra olika elektriska drivlinor som gör det lättare för kunder att välja en version som passar personliga preferenser och körförhållanden. Hos Single motor-versionerna har motorn en effekt på upp till 299 hk (mot tidigare 231 hk) och ett vridmoment på 490 Nm (tidigare 330 Nm), vilket innebär en kraftig förbättring av bilens prestanda.

Hos versionerna med dubbla motorer – Dual motor – är den nya bakre motorn den primära drivkällan. Med en total effekt på 421 hk och 740 Nm (tidigare 408 hk och 660 Nm), klarar den nu 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Väljer du versionen med Performance-paketet har du istället hela 476 hk. Effektivitetsvinsterna hos Dual motor-versionerna beror bland annat på att den främre motorn kopplas bort automatiskt när den inte behövs.

2. Bakhjulsdrift

Single motor-versionerna av Polestar 2 är nu bakhjulsdrivna. Med motorn bak får bilen en sportigare karaktär och piggare styrning, allt för att lyfta körglädjen.

Versionerna med Dual motor förblir fyrhjulsdrivna.

De nya drivlinorna är optimerade för prestanda och för att leverera en engagerande körupplevelse.

3. Kraftfullare batterier och snabbare laddning

Batterierna hos uppgraderade Polestar 2 är nya med förbättringar vad gäller effektivitet, kapacitet och laddningstider. I Long range-versionerna sitter nu 82 kWh-batterier, medan Standard range-versionen har en kapacitet på 69 kWh.

Polestar 2 klarar att ta emot AC-laddning med upp till 11 kW laddeffekt och DC-laddning med upp till 205 kW. Vid en DC-laddning kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 procent på 28 minuter för det stora batteriet i Long range-versionerna och batteriet i Singel motor-versionen har en maximal laddeffekt på 135 kW och kan snabbladdas från 10 till 80 procent på 34 minuter.

4. Längre räckvidd

Räckvidden hos Polestar 2 har också ökat. Versionen med dubbla motorer klarar nu 592 km (enligt WLTP), vilket är en förbättring med 105 km.

Räckvidden hos Standard range Single motor-versionen är upp till 518 km (enligt WLTP), och för Long range Single motor-versionen är samma siffra 635 km (enligt WLTP) – en ökning med 84 km.

5. Ny högteknologisk front.

Grillen är ersatt med en ny front – SmartZone – som nu debuterar hos Polestar 2. Den samlar några av bilens viktigaste aktiva säkerhetsfunktioner. Här samsas bland annat kameror som möjliggör förarassistanssystemet och radarn som aktivt övervakar området framför bilen.

Polestar 2 lanserades redan 2019 och bilen har tagits emot väl – i slutet av 2022 passerade företaget en milstolpe när de meddelade att de hade tillverkat 100 000 exemplar av modellen sedan start. Här i Sverige rullar nu fler än 9 000 Polestar 2 på vägarna.

Uppgraderade Polestar 2 finns nu för beställning via polestar.se. De första leveranserna beräknas till tredje kvartalet 2023.

Upptäck och designa din uppgraderade Polestar 2 här 

Mer från Polestar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Polestar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera