1515

Sodexos vd: Min stol är ledig

Hon har bytt jobb vart tredje år, men aldrig planerat karriären.

Det berättar Azita Shariati, vd för serviceföretaget Sodexo i Sverige och Danmark. I lördagens avsnitt gästar hon Di-podden Förnuft & Känsla.

Bild:Amanda Lindgren

När Azita Shariati började som ambulerande restaurangchef på Sodexo 1988 trodde hon aldrig att hon skulle bli vd för bolaget 15 år senare. Redan efter tre månader sa hon upp sig.

”Det första jobbet motsvarade inte mina förväntningar. Men jag hade en bra chef som fick mig att stanna”, berättar Azita Shariati i Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla.

I rollen som vd försöker hon ha den typen av samtal med sina medarbetare i förebryggande syfte.

”Innan de funderar på att lämna oss brukar jag fråga ’vad gillar du med ditt nuvarande jobb och vad är det du vill lämna ifrån dig’. Jag frågar också vilken tjänst inom bolaget de skulle vilja ha.”

Och att svara ”ditt jobb”, är enligt Azita Shariati, helt okej.

”Jag säger hela tiden till mina medarbetare att min stol är ledig. För min filosofi är att om jag inte har någon som kan ta över efter mig kan jag inte utvecklas vidare. Då blir jag stopp för mig själv. Så ett av mina största ansvarsområden som chef är att utveckla medarbetare som kan ta vid direkt efter att jag lämnat.”

Hör hela intervjun i poddavsnittet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?