Annons

Söderfjell och Fagerstedt dumpar hela FPC-innehavet

Storägarna Lars Söderfjell och Urban Fagerstedt har sålt sina aktier i ägarbolaget Sunfloro, som äger biometribolaget Fingerprint Cards A-aktier, enligt två flaggningsmeddelanden.

Storägaren Johan Carlström köpte aktierna, säger Urban Fagerstedt till Di.

Lars Söderfjell och Urban Fagerstedt.
Lars Söderfjell och Urban Fagerstedt.Bild:Karon Skoog

Urban Fagerstedt och Lars Söderfjell, nuvarande respektive före detta styrelseledamot i FPC, var genom sina helägda bolag, Fagerstedt Finance respektive Rocinante, aktieägare i Sunfloro, som är den röstmässigt största ägaren i FPC.

De bägge bolagen har sålt samtliga sina aktier i Sunfloro.

"Jag har inga kommentarer utöver att jag sålde av personliga skäl", säger Urban Fagerstedt till Di.

Vem köpte aktierna?

"Johan Carlström", säger Urban Fagerstedt.

Johan Carlström är därmed ensam ägare av FPC:s ägarbolag Sunfloro, och kontrollerar därmed samtliga A-aktier i Fingerprint.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?