Sockerchock för Nestlé

Världens största livsmedelsbolag Nestlé uppger sig ha hittat ett nytt sätt hur man kan minska sockermängden betydligt utan att påverka smaken. Det skriver Business Insider.

Bild:AP

Det handlar om en ny sockeromfördelning som gör att produkter som choklad smakar likadant trots 40 procent lägre sockerhalt, uppgav bolagets forskare.

Nestlé sade att bolaget har gjort en patentansökan på uppfinningen och siktar på att kunna sälja de nya produkterna med start 2018. Nestlé tillverkar bland annat chokladbitarna Kitkat och Aero.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?