1515
Annons

Sockerchock för Nestlé

Världens största livsmedelsbolag Nestlé uppger sig ha hittat ett nytt sätt hur man kan minska sockermängden betydligt utan att påverka smaken. Det skriver Business Insider.

Bild:AP

Det handlar om en ny sockeromfördelning som gör att produkter som choklad smakar likadant trots 40 procent lägre sockerhalt, uppgav bolagets forskare.

Nestlé sade att bolaget har gjort en patentansökan på uppfinningen och siktar på att kunna sälja de nya produkterna med start 2018. Nestlé tillverkar bland annat chokladbitarna Kitkat och Aero.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?