Société Générale ska miljardspara inom investmentbankverksamhet

Den franska banken Société Générale planerar att göra neddragningar i de mindre lönsamma delarna av sin investmentbankverksamhet. Målet är att spara minst 100 miljoner euro (cirka 1,04 miljarder kronor) årligen, skriver Bloomberg News med hänvisning till anonyma källor.

Den exakta omfattningen av åtgärderna kan enligt källorna komma att presenteras i nästa vecka. Bankens rapport för fjolårets fjärde kvartal väntas den 7 februari.

Société Générale varnade den 17 januari för att intäkterna i fjärde kvartalet har påverkats negativt av den tuffa miljön på världens finansmarknader. För enheten Global Markets and Investor Services bedömdes intäkterna på grund av lägre kundaktivitet ha blivit 20 procent lägre än under motsvarande kvartal året före.

Enligt Bloombergs källor väntas banken sträva efter att bevara sina traditionella styrkor på områden som aktiederivat och strukturerade produkter, medan neddragningar kan ske inom mindre lönsamma delar av räntehandeln.

Société Générale lade i slutet av 2017 fram ett program för att sänka de årliga totala kostnaderna med 1,1 miljarder euro fram till 2020. I dessa besparingar inkluderades stängningar av flera hundra kontor och betydande personalminskningar i kontorsnätet. De besparingar som nu uppges vara aktuella inom investmentbankverksamheten sker i så fall utöver de tidigare aviserade neddragningarna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?