Annons

Sobi-topp föreslås till Oasmias styrelse

Hege Hellström och Anders Härfstrand föreslås som nya styrelseledamöter i läkemedelsbolaget Oasmia, det framgår av ett pressmeddelande.

Hege Hellström har sedan 2013 arbetat på bioteknikbolaget Sobi som chef för EMENAR (Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland). Hon har också haft toppositioner på Sanofi.

Anders Härfstrand har läkarexamen och är sedan 2015 rådgivare inom läkemedelsindustrin och styrelseledamot i såväl privata som noterade bolag i sektorn.

Dessutom föreslås omval av de nuvarande styrelseledamöterna Jörgen Olsson, Peter Zonabend, Gunilla Öhman och Sven Rohmann. Jörgen Olsson föreslås bli omvald som styrelseordförande.

Oasmia OASM -5,58% Dagens utveckling har pressats av en ägarstrid mellan den tidigare storägaren Julian Aleksov och den nya storägaren Per Arwidsson. I samband med en extrastämma i slutet av mars i år byttes styrelsen ut och i början av september meddelade bolagets revisor PWC att man avstyrker beviljandet av ansvarsfrihet för ledamöter i förra styrelsen efter att Oasmia tvingats revidera sina siffror.

Oasmia-aktien har den senaste månaden avancerat drygt 25 procent på börsen, men sedan årsskiftet är aktien alltjämt ned drygt 30 procent. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?