Annons

Sobi: Ordföranden förklarar vd-bytet

Det ligger inga meningsskiljaktigheter bakom att Sobis vd Geoffrey McDonough lämnar specialistläkemedelsbolaget vid halvårsskiftet.

Det säger bolagets styrelseordförande Håkan Björklund i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.

"Nej, det finns inget sådant bakom dagens besked. Vi har samma strategisyn och syn på hur företaget ska utvecklas framåt", säger han.

Geoffrey McDonough hänvisar till att han haft 130 resedagar per år och att han föredrar att ha lite färre resdagar eftersom han vill vara närmare sin familj i USA.

Bolagets styrelse siktar på att kunna presentera en ny permanent vd före halvårsskiftet.

"Min förväntan är att vi ska kunna presentera en efterträdare innan Geoffrey slutar vid halvårsskiftet", säger styrelseordföranden och påpekar att bolaget befinner sig i en tidig fas i letandet efter en ny vd.

"Vi har inte ens en lång lista på kandidater".

Håkan Björklund vill inte närmare kommentera de förvärvsrykten som omgett Sobi på senare tid eller om bolaget skulle vara intresserat av ett större förvärv:

"Jag kommenterar inte våra förvärvsplaner. Så klart har vi olika idéer men det vore olämpligt att kommentera dem".

Vad Geoffrey McDonough ska göra i framtiden har han inte bestämt ännu, men någon tidig pensionering är knappast aktuell låter han förstå.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?