Snön stoppar flyg på Arlanda

Tung snö har ställer till det för Arlandas flygtrafik, som drabbats av förseningar och inställda avgångar, rapporterar flera medier.

Bild:Johan Nilsson/TT

"Det har fallit väldigt mycket snö på Arlanda på morgonen. Det är tung snö som håller på att gå över i regn. Eftersom snön är så tung blir den svår att skyffla undan", säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till Aftonbladet.

Under morgonen har bara en landningsbana kunnat användas.

Regn och blötsnö innebär även att väglaget är halt på många håll runtom i landet. Den mildare temperaturen ställer till problem ute på vägarna.

"Nu är det mildluft som trycker på bakom nederbörden, därför får vi fler inslag av blötsnö och regn. även om lufttemperaturen letar sig upp över nollan så tar det lite längre tid för vägbanorna att stiga så att det är regn som kan falla på kalla vägbanor här under morgonen."

I Stockholm och Uppsala har vädret ställt till problem för spårtrafiken.

"Pendeltågen har svårt att ta sig fram och snön tynger ner bommarna", säger Britta Lundqvist, presskommunikatör vid Trafikverket.

Trafikverket rekommenderar resenärer som ska ut i trafiken att hålla sig uppdaterade.

"Försök kolla läget kontinuerligt, det kan ändra sig fort när temperaturen skiftar mellan plus- och minusgrader."


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?