1515
Annons

Snön stoppar flyg på Arlanda

Tung snö har ställer till det för Arlandas flygtrafik, som drabbats av förseningar och inställda avgångar, rapporterar flera medier.

Bild:Johan Nilsson/TT

"Det har fallit väldigt mycket snö på Arlanda på morgonen. Det är tung snö som håller på att gå över i regn. Eftersom snön är så tung blir den svår att skyffla undan", säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till Aftonbladet.

Under morgonen har bara en landningsbana kunnat användas.

Regn och blötsnö innebär även att väglaget är halt på många håll runtom i landet. Den mildare temperaturen ställer till problem ute på vägarna.

"Nu är det mildluft som trycker på bakom nederbörden, därför får vi fler inslag av blötsnö och regn. även om lufttemperaturen letar sig upp över nollan så tar det lite längre tid för vägbanorna att stiga så att det är regn som kan falla på kalla vägbanor här under morgonen."

I Stockholm och Uppsala har vädret ställt till problem för spårtrafiken.

"Pendeltågen har svårt att ta sig fram och snön tynger ner bommarna", säger Britta Lundqvist, presskommunikatör vid Trafikverket.

Trafikverket rekommenderar resenärer som ska ut i trafiken att hålla sig uppdaterade.

"Försök kolla läget kontinuerligt, det kan ändra sig fort när temperaturen skiftar mellan plus- och minusgrader."

Strategens köptips: Hårdblankade aktien kan bli en flerstegsraket

En av börsens mest blankade aktier, men med höga ambitioner, rejäl direktavkastning och en ljus framtid. Ungefär så beskriver Swedbanks aktiestrateg Robert Oldstrand sitt köptips – en aktie som han tror kommer att lyfta 40 procent i ett första skede, men som på längre sikt kan nå betydligt högre nivåer. 

”Det här kan bli en flerstegsraket, om man blickar framåt några år”, säger han.

Robert Oldstrand.
Robert Oldstrand.Foto:Jenny Hallengren/John Raoux

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera