Annons

Snobben kan bli kines

Den amerikanska varumärkesjätten Iconix Brand Group överväger att sälja sin majoritetsandel i det bolag som äger rättigheterna till seriehunden Snobben och relaterade karaktärer, uppger anonyma källor med insyn i planerna.

Snobben.
Snobben.Bild:AP

Åtgärden följer på försäkringsbolaget Metlifes beslut att efter mer än 30 år sluta använda Snobben-figurerna som maskotar — ett hårt slag mot skuldtyngda Iconix.

Förutom Snobben (Snoopy på engelska) skulle exempelvis Karl (Charlie Brown), Gullan (Lucy), Peppiga Pia (Peppermint Patty) och Lortis (Pigpen) ingå i en eventuell försäljning. Såväl kinesiska bolag som andra investerare är intresserade, enligt källorna.

Snobben, eller "Peanuts" som serien heter på originalspråket, skapades av Charles M Schulz på 1950-talet. Rättigheterna till seriefigurerna har licensierats ut till över 100 länder och figurerna inbringar fortfarande motsvarande tiotals miljoner kronor i intäkter per år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?