Annons

Snäv tidsplan för nya lagar för spelbranschen

Tidsplanen för omstöpningen av den svenska vadslagningsmarknaden till ett licenssystem, som ska börja gälla redan från och med nästa år, är snäv.

Det skriver Lotteriinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg i ett nyhetsbrev.

"Förutsatt att regering och riksdag fattar de nödvändiga besluten ska vi hantera en omfattande regleringsmässig omställning av en betydande och växande bransch", skriver hon och fortsätter:  

"Lotteriinspektionen behöver till exempel öka antalet anställda med cirka 50 procent, förändra myndighetens arbetsprocesser och investera i nya it-system. Och allt detta kommer ske under en mycket kort tidsperiod. Tidplanen är snäv både för oss som myndighet och för aktörerna i spelbranschen. Många som vill ansöka om licens håller redan på med förberedelser utifrån regeringens lagrådsremiss".

Förra veckan sade speloperatören Kindreds vd Henrik Tjärnström för Nyhetsbyrån Direkt att den svenska regleringen riskerade att försenas. Detta då det inte är säkert att allt verkligen är på plats tills årsskiftet 2018/2019 enligt Kindred-chefen.

Lotteriinspektionen ska enligt den nya spellagstiftningen bli Spelmyndigheten och överta all licensering av spel. Beskattningen på spelöverskottet är 18 procent. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?