Annons

Snart kommer pensionskuvertet - igen

Snart trillar årets orange kuvert ner i brevlådan - och i många fall vidare rakt ner i soporna. Men behovet av information om vad som är viktigt för pensionen är fortfarande stort, enligt Pensionsmyndigheten.

PPM
PPMBild:Fredrik Sandberg

I en undersökning myndigheten låtit göra svarade 34 procent av de tillfrågade att det privata sparandet är viktigast. Men det är fel, enligt Monica Zettervall, expert på Pensionsmyndigheten.

"Såväl ett eventuellt privat sparande som din premiepension kommer att vara de minsta delarna av din framtida pension", säger hon i ett pressmeddelande.

Det genomsnittliga allmänna pensionskapitalet för både inkomst- och premiepensionen ökade drygt 4,6 procent mellan 2015 och 2016, bland annat till följd av ökad sysselsättning och ökade timlöner.

Utskicken av kuverten sker från mitten av februari till mitten av mars.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?