Annons

Sms-hot mot näringslivstoppar

Flera män från det svenska näringslivet har fått misstänkta utpressnings-sms där avsändaren påstås ha utsatts för övergrepp. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Bild:TT

I efterdyningarna av de senaste veckornas Metoo-kampanj har misstänkta utpressnings-sms skickats till flera förmögna svenska män. Den som ligger bakom meddelandena påstår sig vara en kvinna som utsatts för övergrepp, det rapporterar Dagens Nyheter.

Meddelandena har i flera fall skickats från samma kontantkort och upptäcktes av säkerhetsbolaget Gothia protection group som har många kunder inom näringslivet.

”Det har skickats till flera personer med ungefär samma profil, förmögna män som varit på "rikaste-listorna" och är allmänt kända namn i finanskretsar. Eftersom vi har avtal med flera av dem ringde de oss och när vi kollade vad de fått för meddelande kunde vi se att det hade samma avsändare”, säger Gothia protection groups vd Stellan Kjellberg till DN.

Enligt säkerhetsbolaget bör mottagaren inte svara på meddelandet utan istället kontakta polisen. Både DN och Dagens industri har varit i kontakt med polisen men än så länge har de inte fått in anmälningar som rör de misstänkta utpressningsförsöken.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?