Annons

Smittskyddschef i karantän i USA

Tre personer som ingår i Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset har satt sig själva i karantän, efter att ha kommit i kontakt med en person som har testat positivt för covid-19.

Smittskyddschefen Anthony Fauci, är en av dem som har satt sig själv i karantän.
Smittskyddschefen Anthony Fauci, är en av dem som har satt sig själv i karantän.

En av dem är smittskyddschefen Anthony Fauci, som nästintill dagligen har synts tillsammans med president Donald Trump på Vita husets presskonferenser om virusspridningen.

Till CNN säger 79-åringen att han kommer att sitta i en ”modifierad karantän” efter att ha varit i kontakt med en smittad person i Vita huset. Risken att han har smittats är låg, enligt honom själv.

Även chefen för USA:s folkhälsomyndighet CDC, Robert Redfield, 68, har satt sig i karantän, liksom chefen för läkemedelsmyndigheten FDA, Stephen Hahn, 60. De kommer att isolera sig i två veckor.

Officiellt har det inte sagts vem de tre männen har varit i kontakt med, men Katie Miller, pressekreterare till vicepresidenten Mike Pence, konstaterades vara smittad med coronaviruset i fredags. Hon brukar ofta vara med på mötena med Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?