Annons

Smittsiffror stiger kraftigt i Frankrike

Coronaviruset sprider sig allt med allt högre hastighet i Frankrike. På onsdagen rapporteras den högsta dygnssiffran över nya fall sedan maj – bara dagar innan franska barn ska återvända till skolbänkarna den 1 september.

Foto:Michel Euler

Enligt landets hälsomyndigheter registrerades 5.429 nya fall av covid-19 på onsdagen. Det är den högsta siffran sedan landets virusrestriktioner lättades. De senaste dagarna har dygnssiffran upprepade gånger toppat 4.000.

Premiärminister Jean Castex uppmanar folket att ta sitt ansvar för att stoppa spridningen.

”Staten har sin del av ansvaret, men alla måste känna att det är deras eget jobb att bekämpa pandemin”, säger han i en radiointervju.

På grund av tekniska problem kunde uppdaterade siffror över sjukhusinlagda och avlidna inte presenteras under onsdagen. Hittills har över 30.000 människor avlidit i samband med covid-19 i Frankrike.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?