ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

SMHI utfärdar varningar när stormen Dennis drar in över Sverige

  • Foto: Andrew Matthews

Ett oväder, som i Storbritannien fått namnet Dennis, med centrum söder om Island rör sig mot Sverige. SMHI har utfärdat varningar för höga flöden på många håll i södra delarna av landet.

Kraftigt regn kommer att fylla på redan fulla sjöar och vattendrag i Västra Götaland och Småland vilket gör att nivåerna stiger ytterligare.

Samtidigt drar vinden upp vattennivåerna längs stora delar av den svenska kusten, särskilt i Norra Kvarken och Bottenviken. Kulmen nås natten mot måndag.

”Vi får se hur varningsläget förändras, troligen kommer det komma ut även meteorologiska varningar framåt dagen”, säger SMHI:s meteorolog Jon Jörpeland.

Varningarna kan röra sig om regn som faller på kalla vägbanor och snabbt fryser eller stora snömängder i de norra delarna av landet.

Hårdast blir vinden längs Västkusten och i trakten kring Gävleborgs län. Ovädret, som ännu inte klassats som storm i Sverige, väntas påverka landet fram till på måndag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer