1515
Annons

Småsparare ger ut bok om aktiehandelns psykologi

Föredrar du välkända jaktmarker där du kan fortsätta att briljera med det du redan behärskar? Eller drivs du av att utvecklas och lära dig nytt?

I boken ”Börspsykologi – så blir du en bättre investerare” funderar författaren Cristofer Andersson på varför vi agerar som vi gör på aktiemarknaden, något som är extra knepigt på en coronaskakig börs.

Foto: Lise Roos

”Börsen rasar och 'alla' säljer. Om man frågar en småsparare varför hen säljer, blir svaret ofta: ‘kursen går ju ned’. Att sälja bara för att alla andra gör det är inte eget tänk. Det är flockbeteende”, säger han.

Flockbeteende har ett eget kapitel i boken.

”Var det din fria vilja som låg till grund för att du valde att gå kort i H&M enbart för att du såg hur mycket Zalandos aktiekurs blev straffad efter sin vinstvarning?”, frågar Cristofer Andersson retoriskt i boken.

”Ju mindre tid du lägger på att analysera fundamenta och skapa en egen uppfattning, desto mer osäker blir du när marknaden skakar. Mitt starkaste råd är att dokumentera såväl tankar som nyckeltal och estimat.”

Han varnar för att blanda ihop tro med fakta, eller att godta baklängesförklaringar, bortförklaringar som knåpas ihop i efterhand för att rättfärdiga undermåliga siffror.

”Hjärnan vill i det längsta undvika energikrävande konflikter. En metod för att spara på energi är att finna snabba lösningar. Som ägare tror du att bolaget kommer att gå bra eftersom det gynnar dig som aktieägare. Med det som underlag börjar du leta efter fakta som stödjer din tes. Det gör att du får en snäv, kanske helt felaktig, bild av hur det ser ut i bolaget egentligen.”

Tankar tappar kraft när de uttalas eller skrivs ned, betonar Cristofer Andersson.

”Det är först när du antecknar tankarna som du kan dissekera, observera och värdera dem. När tankar som ‘måste’ eller ‘misslyckande’ tillåts härja fritt har de enorm makt. Vems måste? Måste du sälja? Måste du titta på kurserna, eller jämföra dig med alla andra? Svaret är nej.”

Måste man läsa din bok?
”Nej. Läs den för att du tror att den kan hjälpa dig att bli en bättre investerare. I takt med tiden och dina anteckningar kommer du att se vad du verkligen vill med dina investeringar.”

Cristofer Andersson är varken psykolog eller forskare. Däremot ”nördigt” intresserad av psykologi och beteendeekonomi sedan tonåren, när en knäskada och personlig kris tvingade honom att lägga drömmen som elitfotbollsspelare på hyllan.

Boken har källförteckning och Cristofer Andersson är utbildad gymnasielärare i svenska och historia. Han jobbar som lärare i Motala parallellt med masterstudier i pedagogik i Linköping om dagarna, och köper aktier för halva lärarlönen om kvällarna.

”Jag började så smått 2010, men är ingen daytrader. Jag köper för att behålla. Tanken är ett passivt kassaflöde via utdelningarna, som finansierar nya köp.”

Portföljen består av 35-40 bolag, varav 60 procent är svenska och resten utländska, främst Kanada, Europa och USA, däribland läkemedelsbolaget Abbvie och IBM.

Bland de svenska bolagen finns en rad investmentbolag som Investor, Industrivärden, Lundbergföretagen, Öresund, Bure och Svolder.

”Wallenberg och Lundberg är bättre på det här än jag, tänker jag.”

Hittills har affärerna slagit index. Avkastningen har från mars 2014 till december 2019 ökat med 78 procent. Gymnasieläraren slår därmed både OMXS30-listans uppgång på 35 procent och Dow Jones drygt 74 procent under samma period.

Varför inte Asien?
”Bolagen där är inte tillräckligt transparenta för att direktäga aktier.”

”Börspsykologi”  är Cristofer Anderssons andra bok. Hans första bok är från 2016, Marius – Roms tredje grundare, en historisk spänningsroman som den första av fyra delar.

”’Misslyckas’ är ett dynamiskt ord medan ‘misslyckande’ är ett statiskt. Att inte se misslyckanden som lärdomar är signumet för ett statiskt mindset. Du har alltid ett val. Antingen ligger du kvar, grämer dig och tycker synd om dig själv, eller så ser du möjligheten till lärdom och framsteg.”

 


Innehåll från EKNAnnons

Hjälpen som många banker missar: ”Med EKN kan de se bredare på exportbegreppet”

Många tror att företag måste exportera för att ta del av olika exportstöd. Men faktum är att till exempel EKN, Exportkreditnämnden, räknar in alla bolag som bidrar till svensk export – och det inkluderar även underleverantörer till exportföretag. Så här kan bankerna möjliggöra fler affärer.

Läs mer om hur du som underleverantör till exportföretag kan få hjälp med finansiering

EKN hjälper varje år hundratals svenska exportföretag till säkrare och bättre exportaffärer. Myndigheten gör det till exempel genom att dela bankens risk när företag behöver låna pengar, men också genom att utfärda olika typer av motgarantier. Och företagsrådgivarna på bankerna är bra på att inkludera EKN i sina kundrelationer – utom på ett område.

– Det är många som har missat att vi på EKN även finns till för underleverantörerna. Den lilla mekaniska verkstaden som säljer till ett exportföretag kan alltså också få en EKN-garanti, förklarar Håkan Bäckström, regionansvarig på EKN.

Tänk bredare och gör fler och bättre affärer

För banken finns det en klar fördel att använda EKN:s garantier – de kan helt enkelt säga ja till fler kunders finansieringsbehov.

– Med EKN kan banken se bredare på exportbegreppet och på så sätt göra fler och bättre affärer. Och alternativet är ju kanske att din kund måste säga nej till en stor affär, eller att de rent ut av går till en annan bank.

Men vad räknas då egentligen som en underleverantör till exportindustrin? Håkan Bäckström säger att man inte ska stirra sig blind på siffror eller procent, utan i stället titta på verksamheten.

Bidrar affären till export?

– När ett företag vill ha en utökad kredit eller en bankgaranti för en specifik affär så är det ju lätt att ta reda på om den affären i nästa led är en exportaffär. Och gäller det en löpande rörelsekredit så får man titta på vilka företagets kunder är och hur de i sin tur exporterar. Den viktiga frågan att ställa sig är om affären eller företaget i stort bidrar till svensk export, förklarar Håkan Bäckström.

Om du är företagare – eller företagsrådgivare på en bank – och känner dig osäker på vad som krävs för att får ta del av EKN:s exporthjälp, så tipsar Håkan Bäckström om att kontakta EKN med sin fråga.

– Vi svarar på de här frågorna varje dag. Så ring oss och kolla läget, vi hjälper er hela vägen fram.

Läs mer om hur du som underleverantör till exportföretag kan få hjälp med finansiering

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?