Smarta Pengar: Spara smart i fonder

Fonder är temat för ett nytt avsnitt av Di Smarta Pengar. Kloka strategier för det långsiktiga sparandet behandlas i podden.

”De flesta vet vad de har i lön och vad de har på sitt bankkonto, men väldigt många har ingen koll på tjänstepensionen eller premiepensionen”, säger Hans Bolander, privatekonomisk reporter på Di.

Foto:Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg
Foto:Jesper Frisk

Han och kollegan Jenny Petersson tar sig an aktiefonder i podden, som finns på di.se/podcast. Hur man ska resonera i valet av fonder och hur de själva sparar är några av de saker som behandlas.

Att utvärdera fonder är betydligt enklare än många kanske tror, säger Jenny Petersson.

”Tänk vad mycket tid folk lägger ner på att välja tv eller ny diskmaskin, och vilken utväxling det ger jämfört med om man lägger två timmar på sitt fondsparande”.

De senaste åren har det varit mycket snack om avgifter. 

”Ibland blir det en lite förenklad debatt. Det handlar också om vad som prisvärt. Det viktigaste är att få en bra avkastning på sitt sparande”, säger Hans Bolander. (Di)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?