ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Smarta Pengar: Spara smart i fonder

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg
  • Foto: Jesper Frisk

Fonder är temat för ett nytt avsnitt av Di Smarta Pengar. Kloka strategier för det långsiktiga sparandet behandlas i podden.

”De flesta vet vad de har i lön och vad de har på sitt bankkonto, men väldigt många har ingen koll på tjänstepensionen eller premiepensionen”, säger Hans Bolander, privatekonomisk reporter på Di.

Han och kollegan Jenny Petersson tar sig an aktiefonder i podden, som finns på di.se/podcast. Hur man ska resonera i valet av fonder och hur de själva sparar är några av de saker som behandlas.

Att utvärdera fonder är betydligt enklare än många kanske tror, säger Jenny Petersson.

”Tänk vad mycket tid folk lägger ner på att välja tv eller ny diskmaskin, och vilken utväxling det ger jämfört med om man lägger två timmar på sitt fondsparande”.

De senaste åren har det varit mycket snack om avgifter. 

”Ibland blir det en lite förenklad debatt. Det handlar också om vad som prisvärt. Det viktigaste är att få en bra avkastning på sitt sparande”, säger Hans Bolander. (Di)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer