Annons

Smarta Pengar: Så väljer du rätt försäkring

Stirra dig inte blind på premien – se till att försäkringens innehåll passar just dig. Skillnaderna mellan bolag kan vara stora. Det rådet ger Hans Bolander och Jenny Petersson i ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar.

Foto:Jesper Frisk

Att samla sina försäkringar på ett ställe eller utnyttja en rabatt via till exempel ett fackförbund kan vara bra alternativ, så länge försäkringen täcker det du vill.

”Alla hemförsäkringar innehåller ett grundskydd. Men det är viktigt att kolla detaljerna, så att försäkringen passar just ditt liv”, säger Jenny Petersson.

Det finns olika villkor om allt från cyklar till smycken och kontanter. Inte minst reseskyddet är viktigt.

Livförsäkring är ett annat viktigt skydd många faktiskt behöver.

”Samhällets skyddsnät är dåligt. Sätt er ner vid köksbordet och ta död på varandra på ett rutat papper”, säger Hans Bolander.

Alltså: ta reda på hur ekonomin ser ut om det värsta skulle hända, och anpassa skyddet efter det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?