1515

Små skiftningar inför USA-rapport

Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagen i en oregelbunden tendens i likhet med de större marknaderna i Europa.

Rapportperioden har inletts så smått med tre fastighetsbolag som bekänt färg nu på morgonen och där samtliga levererat stigande hyresintäkter och ökad förvaltningsvinst.

De asiatiska börserna har tappat mark på fredagen och yenen har försvagats sedan Bank of Japan genomfört obligationsköp för att hindra ränteuppgång. New York-börserna stängde nedåt på torsdagskvällen.

Samsung Electronic backade svagt i Sydkorea trots att preliminära siffror för det andra kvartalet överträffade snittförväntningarna på marknaden.

Terminerna för de ledande Europabörserna visade vid klockan 8.40 på marginella förändringar. Även förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en oförändrad öppning för OMXS30-indexet.

 

Bolagsnyheter:

* Fastighetsbolaget Diös förvaltningsresultat stärktes till 224 miljoner kronor för det andra kvartalet (179). Substansvärdet per aktie (epra/nav) uppgick till 56:10 kronor i slutet av juni.

* Fabeges hyresintäkter steg till 562 miljoner kronor (520) och förvaltningsresultatet ökade till 233 miljoner (213).

* Även Platzers hyresintäkter var upp i det andra kvartalet, 246 miljoner mot 159 i fjol. Förvaltningsvinsten steg till 123 miljoner (79).

* Electrolux köper den europeiska köksfläktstillverkaren Best som i fjol omsatte cirka 400 miljoner kronor.

* Urb-it börjar handlas på First North i dag, fredag, och har inför meddelat att testsamarbete med Levi's i Paris för butikerna Champs Elysée, Etienne Marcel och Havre Caumartin.

 

Analyser:

* Berenberg har höjt rekommendationen för Com Hem till köp (behåll) och Telia till behåll (sälj).

* Liberum har inlett bevakning av Boliden med rekommendationen sälj och riktkursen 210 kronor.

 

Makro:

* I USA-statistikväg väntar jobbrapporten för juni, med en förväntad sysselsättningsökning på 178.000 personer. På den europeiska agendan står tysk, fransk och brittisk industriproduktionsdata för maj.

* G20-länderna samlas i Hamburg och USA-presidenten Donald Trump träffar Rysslands ledare Vladimir Putin för första gången, enligt medieuppgifter klockan 15.45 lokal tid.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?