1515

Små rörelser väntas på USA-börser

Handeln på Wall Street såg ut att börja torsdagen med så gott som oförändrade indexnoteringar. Detta efter en liten uppgång på onsdagen, då de ledande USA-indexen stärktes med några tiondels procent vardera.

Strax efter klockan 15 noterades terminerna för Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 upp 0,1 procent vardera. Terminen för teknikorienterade Nasdaq 100 var 0,2 procent högre.

I Europa har de stora börserna under dagen noterats något högre. Frankfurtbörsens DAX-index, Paris CAC40 och FTSE100 i London handlades alla upp med omkring en halv procent. ECB-chefen Mario Draghi flaggade i en presskonferens efter torsdagens räntebesked för att flera beslut om QE-programmen troligen kommer att fattas under oktober månad.

Effekterna av orkanen Harvey tillsammans med ett smärtsamt priskrig har pressat amerikanska flygbolagsaktier på senare tid. Delta, United Continental, American och Southwest har alla tappat minst 15 procent från sina årshögsta nivåer.

Flygplanstillverkare som Boeing och europeiska Airbus satsar enligt en artikel i Wall Street Journal allt mer på egentillverkning av flygplanskomponenter, snarare än inköp från underleverantörer. Skälet är oro över minskad konkurrens i underleverantörsledet.

Go Pro, som tillverkar actionvideokameror, räknar nu med att såväl intäkter som bruttomarginal för tredje kvartalet hamnar i den högre delen av tidigare prognoser. Aktien var upp kraftigt i förhandeln där den steg drygt 13 procent.

Bokhandelskedjan Barnes & Noble missade däremot förväntningarna för räkenskapsårets första kvartal. Aktien föll tungt och var ned 12,7 procent i förhandeln.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?