Annons

Små riktkursförändringar efter H&M:s rapportras

Banker har överlag gjort begränsade justeringar av sina riktkurser på H&M efter fredagens delårsrapport som fick aktien att sjunka 5,5 procent till 137:05 kronor under veckans sista handelsdag.

Foto:Jack Mikrut, Jack Mikrut, Jack Mikrut, Jack Mikrut

Danske Bank höjer sin riktkurs från 155 till 160 kronor med upprepad köprekommendation.

Carnegie upprepar sin riktkurs på 140 kronor och rekommendationen behåll. Investmentbanken noterar att H&M HM B -0,29% Dagens utveckling rapporterade en något större förlust än väntat för det gångna kvartalet och fortsatt lägre försäljning i butiker som återöppnat efter coronakrisen. 

”Lagren förblev dock överraskande väl begränsade”, skriver Carnegie som även framhåller att guidningen om lägre operativa utgifter mildrar förlustrisken i tredje kvartalet.

ABG Sundal Collier behåller sin riktkurs 180 kronor och upprepar sin köprekommendation. Analyhuset anser att H&M-rapporten var en lättnad. Försäljningen återhämtar sig något snabbare än vad ABG hade räknat med. Bruttomarginalen i kvartalet var dock svagare än vad analyshuset hade estimerat.

Goldman Sachs höjer sin riktkurs från 115 till 120 kronor med upprepad säljrekommendation.

RBC Capital har dock sänkt sin riktkurs från 150 till 140 kronor och upprepar rekommendationen sector-perform, alltså en neutral rekommendation.

H&M anser att utvecklingen för bolaget i skuggan av pandemin går åt rätt håll, men att man behöver vara försiktig med tanke på den rådande osäkerheten, inte minst kring USA-marknaden, sade modeföretagets vd Helena Helmersson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

H&M spådde att det skulle bli förlust för koncernen i andra kvartalet, mars-maj, och så blev det - på ungefär 6 miljarder kronor efter ett försäljningsfall på 50 procent.

”Det vi ser hittills fram till den 24 juni är att försäljningen har minskat med 25 procent. Krisen är fortfarande pågående och det är oerhört svårt att förutse vad som kommer. Det är olika mönster på de olika marknaderna, men än så länge är det uppmuntrande att se att det går åt rätt håll”, sade H&M-chefen som anser att återhämtningen har varit något bättre än vad modebolaget hade trott.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?