1515

Slutstrid om nya jordbruksregler i EU

Vilka lantbruk ska stödjas och med hur mycket? Och på vilket sätt hjälps klimatet på bästa sätt? Åsikterna går isär när EU-länderna och EU-parlamentet nu ska försöka enas om framtidens jordbrukspolitik.

Foto:Stina Stjernkvist/TT

I tisdags inleddes slutspurten för den reform som EU-kommissionen lanserade redan i juni 2018.

Förhandlare från EU:s ministerråd och EU-parlamentet hoppas nu hitta rätt kompromisser om EU:s jordbrukspolitik. Parallellt möts EU-ländernas jordbruksministrar i Bryssel för att bidra med sina sista inspel.

Kanske nås en uppgörelse redan under torsdagen. Eller natten mot fredagen.

”Jag hoppas verkligen att det blir en deal. Vi behöver få på plats förutsättningarna för den nya programperioden och komma i gång som det är planerat. Vi behöver inte några fler förseningar”, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) inför slutdiskussionerna.

EU:s jordbrukspolitik är ett ständigt tvisteämne och står nästan ständigt också under revidering. Olika åsikter råder bland länder och partier om hur mycket och vad som ska stödjas och till vilka jordbrukare – eller markägare – som pengarna ska gå.

Slutdiskussionerna handlar bland annat om olika procentsatser för hur mycket av stödet som ska vara kopplat till klimatåtgärder. Andra strider gäller uppfyllandet av olika arbetsmarknadsvillkor i lantbruket eller närmast handelspolitiska åtgärder. En ständig fråga är hur mycket en enskild jordbrukare ska kunna få. Och om och hur man ska kunna gynna småbrukare i stället för jättekoncerner.

Jordbruksreformen är tänkt att vara mer miljövänlig. Ändå finns redan på förhand skarp kritik från en rad miljöorganisationer.

”Uppgörelsen på bordet matchar inte vad som krävs för klimatet, den biologiska mångfalden, utsläppen, livsmedelssäkerheten och ansvarstagandet”, heter det i ett gemensamt uttalande från organisationerna Bird Life, Client Earth, EEB och Greenpeace.

Krav har till och med framförts på att EU-kommissionen borde dra tillbaka beslutet och börja om på nytt.

Fast det tror inte landsbygdsministern på.

”Det finns väldigt mycket i de förslag som nu ligger som är bra. Att backa tillbaka och börja om skulle vara ett riktigt dåligt alternativ både för klimatet och för bönderna runt om i Europa”, säger Jennie Nilsson.


Innehåll från CatalystOneAnnons

HR-systemet CatalystOne en av nycklarna till Aller medias transformation

Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.
Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

De senaste sju åren har Aller media genomgått en omfattande transformation, såväl när det gäller affärsmodellen som tekniken och kulturen. De senaste två åren har de dessutom gjort sina bästa resultat i företagets historia. En del av transformationen för att strukturera HR-arbetet har varit CatalystOne.

– Det finns inga genvägar till att göra en sån här omställning, säger Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

Omorganisationen hos Aller media har inneburit ett enormt arbete där man gjort stora digitala satsningar, bland annat genom nyanställning av ett helt nytt team inom tech. Implementeringen av systemet CatalystOne har varit en viktig faktor för att bli en digitalt mogen arbetsplats och stötta både chefer och medarbetare i deras vardag. Arbetet med att implementera HR-systemet har varit ett riktigt lagarbete där alla medarbetare på HR- och lön har varit inblandade. 

– Vi har anpassat systemet till Aller medias vardag och strukturer. En process där allas våra olika kunskaper var extermt viktig. Vår tillämpning av CatalystOne går hand i hand med utvecklingen av våra chefer i ett långsiktigt ledarskapsprogram och hjälper våra chefer att vara autonoma och hantera sina processer själva. Det hjälper oss också att få en bättre struktur, som tillsammans med datan möjliggör utrymme för dialog och utveckling. Det leder i sin tur till effektivitet och resultat, säger Joakim.

Hög efterfrågan på effektiva och automatiserade processer

CatalystOne är ett HR-system baserat på olika moduler som vida täcker de processer som behövs ur ett modernt HR-perspektiv. Den modulbaserade designen innebär att lösningarna kan uppdateras efter behov, allteftersom organisationen förändras.

– Det som främst efterfrågas idag är effektiva och automatiserade processer som sköter sig själva, och där ligger vi verkligen i framkant. CatalystOne gör i princip allt i kundens HR-värld utom att betala ut löner, säger Rickard Hellner, VP Customer Success på CatalystOne.

En ny kultur

I och med omställningen hos Aller media gjordes stora förändringar för att bygga en ny kultur, präglad av tillit, öppenhet och ett nytt arbetssätt där alla medarbetare har möjlighet att skapa sin optimala vecka med en mix av hemmakontor och arbete från kontoret. 

– Vi kallar vårt nya arbetssätt för life@allermedia och det inrymmer så mycket mer än bara vilken fysisk plats vi ska arbeta ifrån. Självledarskapet kommer att bli extremt viktigt och underlättas av ett stabilt och strukturerat HR-system. Vi har satsat stort på medarbetarkommunikation internt, både för information och transparens men också för att bygga broar i organisationen och skapa en förståelse för att alla medarbetare och deras kompetenser är viktiga kuggar för att nå våra högt satta mål. Det har fungerat bra –  på bara några år har vi gått från -48 i eNPS till, i den senaste mätningen +28, som av mätinstituten räknas som fantastiskt bra. Branschgenomsnittet ligger på -11, säger Joakim.

Mer lätthanterlig HR-process

De senaste åren har Aller media dubblerat kundnöjdheten, attraherat välrenommerade data scientists och framför allt – de har gjort sina bästa resultat i företagets historia. Joakim har dessutom nominerats till årets HR-direktör.

– CatalystOne har hjälpt oss med bättre processer gällande on- och offboarding, är ett smidigt verktyg för att se organisationsscheman och också ändra dessa, och kanske framförallt att samla strukturerad och överskådlig masterdata om medarbetare. Hela vår HR-process har blivit mer lätthanterlig och transparent för både chefer och medarbetare, avslutar han.

Om CatalystOne 

CatalystOne är ett IT-företag med ett brinnande engagemang för människan. Med stöd av sitt HR-system hjälper man företag att öka kvalitet och säkerhet i HR-data och processer samt skapa engagerande och utvecklande arbets-platser med dedikerade medarbetare. CatalystOnes kunder återfinns bland nordiska medelstora och stora företag, med systemanvändare över världens alla kontinenter. CatalystOne har kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Sandefjord samt ett FoU-centrum i Chandigarh, Indien.

Läs mer här

 

Mer från CatalystOne

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CatalystOne och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?