Annons

Slopad golf ska ge mindre korruption i Kina

Sedan 2011 har Kina beordrat att 111 av landets 683 golfbanor ska stänga, uppger en chef inom landets planekonomi i ett pressmeddelande som AFP tagit del av. Orsaken till den kraftiga nedmonteringen är att de styrande vill göra sig av med kontroversiella kopplingar mellan politiken och den rika eliten, skriver sajten.

Turnering på Sheshans internationella golfklubb i Shanghai.
Turnering på Sheshans internationella golfklubb i Shanghai.Bild:AP

Det har förekommit att lokala myndigheter har tjänat pengar på att sälja mark för framtida banor. De ses också som arenor för affärer som ligger i gråzonen för det tillåtna mellan landets elit och politikerna.

Redan 2004 ska myndigheter uppmanat till ett förbud att anlägga nya golfbanor, något som dock inte ska ha efterföljts.

För två år sedan ska det kommunistiska partiet ha förbjudit alla sina 88 miljoner medlemmar att gå med i någon golfklubb.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?