1515

Slipsbolagets vd: ”Att varannan pappa får slips en myt”

Niklas Andersson, vd och grundare av slipsbolaget Tie Room, inför Fars dag på söndag.

Niklas Andersson vd och grundare av slipsbolaget Tie Room.
Niklas Andersson vd och grundare av slipsbolaget Tie Room.

Är det en myt att ”varannan pappa får en ny slips på fars dag” eller säljer ni extra bra i november?
”Vi säljer faktiskt extra dåligt i november så det är en myt. 80 procent av det vi säljer går på export och det är inte så många av de länder vi säljer till som firar Fars dag. Vi har slutat marknadsföra hårt inför Fars dag för vi märkte att det inte gav så mycket mer försäljning.”

Vilken typ av slipsar är storsäljare?
”Nu har vi precis avslutat bröllopssäsong så det har varit mycket blommigt och Paisley-mönstrat. Men en typisk pappaslips är ”festlig navy”, en mörkblå variant med små vita prickar. Den är perfekt när man inte riktigt vet vad pappa vill ha och behöver ett säkert kort. De som vill hjälpa sin pappa lite utanför ramarna brukar köpa Paisley-mönstrat.

Hur du någon personlig favoritslips?
”Det är inte så ofta jag använder slips, haha. Men när jag väl sätter på mig en blir det något som syns. Det finns en som är gul och blå med paisley-mönster som jag gillar. Jag tycker om färg och mönster, så det brukar bli något åt det hållet. Om jag inte ska på begravning då kör jag på något mer diskret. Sen är det kul att ha på sig fluga ibland, även om jag kan tycka att jag ser lite töntig ut.”

Hur ser trenden ut i slipsbranschen?
”Det har blivit ganska galet jämfört med sex år sedan när det var mycket randigt, prickigt och enfärgat. Nu har mönstrat helt tagit över. Jag tror att vi kan rida på den här vågen ett par år till, sen kommer rutigt och randigt komma tillbaka.  Det är samma sak med bredden. För ett par år sedan började slipsarna bli ganska smala och där är vi fortfarande kvar. De är nere på åtta centimeter i bredd. Men nu börjar bredare slipsar efterfrågas. Stickade slipsar kommer också komma tillbaka tror jag. Vi säljer en del redan nu, det är kul.”

Hur ska du fira fars dag?
”Jag ska hem till min pappa och fira. Vi ska äta lunch och tårta. Men jag tror inte att han kommer få en slips. Han jobbar på 'Tieroom' en gång i veckan så han har fri tillgång till slipsar. Han ska få en öl-adventskalender med små flaskor i. Sen ska jag hem till mig och bli firad av min familj.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?