Annons

Slipsbolagets vd: ”Att varannan pappa får slips en myt”

Niklas Andersson, vd och grundare av slipsbolaget Tie Room, inför Fars dag på söndag.

Niklas Andersson vd och grundare av slipsbolaget Tie Room.
Niklas Andersson vd och grundare av slipsbolaget Tie Room.

Är det en myt att ”varannan pappa får en ny slips på fars dag” eller säljer ni extra bra i november?
”Vi säljer faktiskt extra dåligt i november så det är en myt. 80 procent av det vi säljer går på export och det är inte så många av de länder vi säljer till som firar Fars dag. Vi har slutat marknadsföra hårt inför Fars dag för vi märkte att det inte gav så mycket mer försäljning.”

Vilken typ av slipsar är storsäljare?
”Nu har vi precis avslutat bröllopssäsong så det har varit mycket blommigt och Paisley-mönstrat. Men en typisk pappaslips är ”festlig navy”, en mörkblå variant med små vita prickar. Den är perfekt när man inte riktigt vet vad pappa vill ha och behöver ett säkert kort. De som vill hjälpa sin pappa lite utanför ramarna brukar köpa Paisley-mönstrat.

Hur du någon personlig favoritslips?
”Det är inte så ofta jag använder slips, haha. Men när jag väl sätter på mig en blir det något som syns. Det finns en som är gul och blå med paisley-mönster som jag gillar. Jag tycker om färg och mönster, så det brukar bli något åt det hållet. Om jag inte ska på begravning då kör jag på något mer diskret. Sen är det kul att ha på sig fluga ibland, även om jag kan tycka att jag ser lite töntig ut.”

Hur ser trenden ut i slipsbranschen?
”Det har blivit ganska galet jämfört med sex år sedan när det var mycket randigt, prickigt och enfärgat. Nu har mönstrat helt tagit över. Jag tror att vi kan rida på den här vågen ett par år till, sen kommer rutigt och randigt komma tillbaka.  Det är samma sak med bredden. För ett par år sedan började slipsarna bli ganska smala och där är vi fortfarande kvar. De är nere på åtta centimeter i bredd. Men nu börjar bredare slipsar efterfrågas. Stickade slipsar kommer också komma tillbaka tror jag. Vi säljer en del redan nu, det är kul.”

Hur ska du fira fars dag?
”Jag ska hem till min pappa och fira. Vi ska äta lunch och tårta. Men jag tror inte att han kommer få en slips. Han jobbar på 'Tieroom' en gång i veckan så han har fri tillgång till slipsar. Han ska få en öl-adventskalender med små flaskor i. Sen ska jag hem till mig och bli firad av min familj.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?