ANNONS:
Till Di.se

Slakt av ryska legosoldater under anfall i Syrien

  • Foto: Colourbox

 

Minst 100 ryska legosoldater ska ha dödats i en attack mot en amerikansk bas i Syrien. Det rapporterar Bloomberg News. 

Enligt uppgifter ska mer än 200 legosoldater, varav de flesta ryssar, ha dödats i en misslyckad attack mot en amerikansk bas med främst kurdiska styrkor i regionen Deir Ezzor. De ryska legosoldaterna ska troligen ha varit i tjänst för den syriska ledaren Bashar al-Assad. Amerikanerna har satt dödssiffran till omkring 100 stycken och mellan 200 och 300 skadade. Det rapporterar Bloomberg News.  

Rysslands militär har sagt att de inte har något att göra med attacken, vilket USA har accepterat. Den amerikanska försvarssekreteraren Jim Mattis har kallat händelsen ”invecklad”, men har inte lämnat fler detaljer.  

Den ryska presidenten Vladimir Putins talesman, Dmitry Peskov, har inte velat kommentera, utan meddelat att Kreml bara spårar data på landets väpnade styrkor. Putin och president Donald Trump ska ha pratat över telefon på måndagen, men attacken i Syrien ska inte ha diskuterats enligt den ryska talesmannen. 

Däremot har den tidigare ryska diplomaten Vladimir Frolov uttalat sig. 

"Det här är en stor skandal och en orsak till en akut internationell kris. Men Ryssland kommer att låtsas som inget har hänt”, säger han. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies