Annons

SL:s uppmaning – färre ska åka kollektivt

Storstockholms lokaltrafik, SL, uppmanar alla som inte absolut måste resa att nyttja kollektivtrafiken.

I en annonskampanj ber bolaget att personer som inte har en viktig samhällsfunktion att hålla sig borta, skriver lokaltidningen Mitti Stockholm.

Foto:HOSSEIN SALMANZADEH/TT

Efter uppmaningar från Folkhälsomyndigheten har stockholmarna dragit ned kraftigt på sitt resande med pendeltåg, tunnelbana och spårvagn.

Resandet under förrförra veckan var 60 procent lägre än vecka 13 jämförelseåret 2019.

Trots det går Storstockholms lokaltrafik, SL, ut i en annonskampanj och vädjar till stockholmarna att resa ännu mindre.

Endast de som har ”en viktig samhällsfunktion” ska resa, rapporterar lokaltidningen Mitti Stockholm på lördagen.

”De som verkligen måste resa kollektivt ska ha så mycket plats som möjligt på våra fordon”, säger Helene Jakobsson, presstalesperson på SL, till tidningen.

Kampanjen finns nu som affischer på stationer och ropas även ut på bussar och tunnelbana.

”Välkommen ombord – du som har en viktig samhällsfunktion. Vi ber alla er andra att inte resa med oss just nu”, är budskapet, som SL bekräftar är en skärpning.

SL kommer dock inte att avvisa personer som reser utan att ha absolut tvingande skäl, säger Helene Jakobsson.

”Vi har inte såna befogenheter. Vi vädjar till resenärens omdöme: Planera, överväg om du måste resa samt om det är trångt, ta om möjligt nästa avgång. Att förhindra smittspridning och att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, det är något vi behöver göra tillsammans”, säger hon till Mitti Stockholm.

SL har tidigare fått hård kritik för att bolaget tidigt drog ned på trafiken innan råden om att avstå från kollektivt resande till fullo slagit igenom, med följden att trängseln i kollektivtrafiken var värre än vanligt.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?