Annons

SL lanserar nytt flexibelt periodkort

Stockholms lokaltrafik, SL, ska möta den nya verkligheten efter pandemin med ett nytt, flexibelt, periodkort som lanseras nu på måndag. Kortet kommer att utvärderas under sex månader.

Foto:Jessica Gow

Hemarbete spås bli betydligt vanligare i framtiden som en följd av nya insikter under pandemi. Kollektivtrafiken i Stockholm vill möta detta med ett nytt flexibelt månadskort, ett så kallat 10/30-kort. Det innebär att man har rätt att resa obegränsat under 10 av de 30 dagar som kortet gäller. 

Det nya kortet kommer säljas under en testperiod om sex månader för att sedan utvärderas. Sen tas beslut om det kortet ska vara en del av det ordinarie utbudet. 

”Ett flexibelt 30-dagarskort kan låta oss testa hur efterfrågan ser ut och om det är en lösning som är här för att stanna”, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL, i ett pressmeddelande.

Bakom testet står bussoperatören Nobina, som kommer att finnas i reseappen Travis. Biljetten kommer att kosta 710 kr (helt pris) respektive 480 kr (rabatterat pris).

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera