Annons

Skuldkris för klassisk vapenjätte

Remington som är en av USA:s största vapentillverkare uppges arbeta på en omstruktureringslösning av bolagets skulder. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Bild:AP

Skulderna uppgår till 950 miljoner dollar – 7,5 miljarder kronor.  Tvivel råder på marknaden kring huruvida det privatägda Remington kommer kunna omstrukturera bolagets skulder efter en tråkig försäljningsutveckling. Ett av bolagets vapen användes i skolattentatet Sandy Hook i USA då 20 barn och sex vuxna sköts till döds.

Remington uppges arbeta med investmentbanken Lazard och det är i dagsläget oklart vad vapentillverkaren kommer göra avseende bolagets skulder. Reuters skriver dock att kapitalstrukturen för närvarande är ohållbar med tanke på den svaga operationella verksamheten, som noterat en kraftig volatilitet i efterfrågan på skjutvapen och ammunition, i kombination med en hög skuldsättning.

Bolagets försäljning hade under de första nio månaderna för 2017 sjunkit med 27 procent jämfört med samma period 2016 och redovisat en rörelseförlust om 28 miljoner dollar för den förstnämnda perioden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera