ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Skogsmiljardären: De torterade mig i fem dygn

  • Foto: Oskar Omne

I en intervju med ATL, Lantbrukets affärstidning, berättar jaktbrottsmisstänkte sågverksmiljardären Karl Hedin om sin syn på den pågående utredningen i härvan och tiden i häktet förra året. ”De körde mig till häktet och satte mig i fyllecell”, säger han till tidningen.

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt därefter häktad i 31 dagar, misstänkt för tjuvjakt på rovdjur.

”Jag fattade ingenting, de körde mig till häktet och satte mig i fyllecell. Där låg jag på golvet, i mörkret, och i fem dygn torterade de mig med väckning varje timme”, säger Karl Hedin till ATL.

Karl Hedin anser att det begåtts en rad felaktigheter i utredningen, bland annat att telefonavlyssning har använts utan lagligt stöd, samt att polis och åklagare valt att tro på ett vittne i psykisk obalans. Han ser misstankarna mot sig som en del i ett större pussel och ett resultat av hans ställning i den infekterade vargfrågan.

”Det är ett åsiktsförtryck för att man inte gillar mig och mina åsikter, säger han till ATL.

På frågan om han tänker söka skadestånd vid ett frikännande svarar Karl Hedin: 

”Jag kan rimligen inte fällas eftersom jag inte gjort det jag anklagas för”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer