ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Skistars vd: Ingen överraskning att Paulsson lämnar

Att Erik Paulsson lämnar ordförandeposten i Skistar är ingen stor överraskning.

Det säger Mats Årjes, Skistars vd sedan 14 år, i Börsmorgon.

Skistars vd Mats Årjes är mycket nöjd med bokslutet som presenterades på onsdagen. Inte minst gäller det bokningsläget inför vintern, som är 7 procent högre än i fjol.

”Vi hade en väldigt stark bokningsingång inför förra säsongen. Att vi nu presenterar en högre bokningsingång tycker vi är intressant”, säger han i Börsmorgon.

"Attraktiva anläggningar och den rådande trenden, att vi vill vara aktiva och utomhus på semestern, förklarar det", fortsätter han.

Skistars anläggning i Österrike har gått något bättre än han trott och vågat hoppas på säger han också, men påpekar att den bara står för 3-4 procent av bolagets omsättning.

Om utomnordisk verksamhet ska väga tyngre i bolaget på sikt vill han dock inte uttala sig om. Även frågan om hur Skistar ser ut om fem år duckar han.

”Det återstår att se. Vi har haft en fantastiskt intressant och positiv utveckling i det här bolaget, och jag hoppas på att få vara med om den utvecklingen ytterligare något år, och så får vi berätta om fem år exakt hur det kommer att se ut."

Ska du bara kvar ytterligare något år?

”Nej det vet jag inte. Jag har varit i bolaget rätt länge och har fortfarande fantastiskt kul.”

Du kanske ska ta över som ordförande? Erik Paulsson har ju sagt att han ska börja dra sig tillbaka.

”Det är väl ingen stor överraskning egentligen. Han har gjort ett fantastiskt jobb under många år och någon gång ska man kliva av, han upplever kanske att det här är ett bra tillfälle. Det är ingen dramatik i det. ”

Är du sugen på att bli ordförande i stället?

”Jag trivs med att vara vd i bolaget så jag fortsätter med det tills vidare.”

Tyck till