Annons

Skistar: Färre gäster än normalt i påsk

I förra veckan gjorde Skistar det möjligt att boka om sina skidsemestrar. Redan nu syns tydliga effekter.

”Vi ser direkt att det innebär betydligt färre gäster än normalt under påsken”, säger Linda Morell, presschef på liftanläggningsföretaget.

Foto:Jack Mikrut
Foto:Jack Mikrut

Att svenska skidanläggningar håller öppet under påsk har fått kritik. Från sjukvården i de berörda regionerna fruktar man en stor ökning av smittade i covid-19.

I fredags meddelade Skistar SKIS B -1,28% Dagens utveckling , som driver skidanläggningar i Åre, Sälen och Vemdalen, att bolaget låter sina gäster avboka sina resor för att kunna använda bokningsvärdet som betalning på kommande köp hos Skistar. 

Skistar vill inte uppge hur många som har utnyttjat möjligheten till avbokning men konstaterar att färre än normalt kommer att besöka Åre, Sälen och Vemdalen i påsk.

”Vi följer nu noga hur bokningsvolymen påverkas av våra extrainsatta ombokningsvillkor. Vi ser direkt att det innebär betydligt färre gäster än normalt under påsken”, säger Linda Morell, presschef på Skistar.

Romme Alpin i Borlänge och Galtis i Arjeplog är två skidanläggningar som valt att stänga på grund av coronaviruset.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?