ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Skidturister finansierar nya flygplatsen i Sälen

  • Foto: Ola Matsson

I december öppnar en ny flygplats mitt emellan skidmetropolerna Sälen och Trysil.

Nu uppdagar Expressen att den nya flygplatsen, med namnet Scandinavian Mountain Airport, finansieras av turism i form av en ”tillväxtpeng”. På samtliga av Skistars boenden i området ökar kostnaden med tre procent – vilket utgör ”tillväxtpengen”.

Därmed måste områdets alla framtida skidturister, vare sig de vill eller ej, hjälpa till att finansiera flygplatsen.

Varje år har Sälen och Trysil tillsammans drygt 5,6 miljoner gästnätter. Genom att öppna upp flygplatsen hoppas man på en ökning.

”Tillväxtpengen går till flygplatsen för att den bidrar till regionens totala utveckling”, säger Anders Bjernulf, kommunikationsansvarig vid Scandinavian Mountains Airport, till DT.

Däremot utgör tillväxtpengen endast en liten del av den privata flygplatsens totala budget. Vilken del det rör sig om är inte offentligt. Bygget är även finansierat av ett investeringsstöd på 250 miljoner kronor som EU-kommisionen godkände i maj 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer