Annons

Skidliftar står stilla på Skistars anläggning efter strömavbrott

Ett större strömavbrott i området kring norska Trysil har ställt till det för skidåkande turister. Skidanläggningen blev strömlös och skidliftarna stannade, rapporterar norska medier.

Foto:Johansen, Erik

Men hjälp av dieselaggregat har skidanläggningen kunnat få ned de som fastnade i liftarna, säger Jan Linstad, driftsledare för Skistar SKIS B -0,41% Dagens utveckling Trysil.

”Vi har situationen under kontroll”, säger han till tidningen Østlendingen.

Avbrottet inträffade vid 12-tiden på söndagen och mellan 9.000 och 11.000 kunder drabbades enligt norska medier.

En dryg timme senare hade felet hittats och strömmen kommit tillbaka till över hälften av kunderna och till skidanläggningen.

”Vi har ström i hela anläggningen nu, men vi väntar lite med att starta upp sittliftarna”, säger han och tillägger att anledningen är att strömtillföringen ännu inte är helt stabil och att de inte vill chansa.

”Vi vill inte ha folk hängande i luften en gång till”, säger han till Østlendingen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?