Annons

Skavsta flygplats utryms

Skavsta flygplats utanför Nyköping fick utrymmas efter att ett misstänkt explosivt föremål påträffats i säkerhetskontrollen. Efter mindre än en timme kunde man blåsa faran över.

"Den senaste informationen är att det inte är någon fara och min gissning är att vi är tillbaka inne i lokalerna inom kort", säger Joakim Lindholm, vice vd på Skavsta flygplats till TT.

Beslutet om utrymning fattades efter att säkerhetspersonal observerat ett misstänkt föremål i ett handbagage.

"Polisen ville undersöka det vidare och då fattades beslutet att utrymma lokalerna", säger Joakim Lindholm.

Dagens händelse kan innebära mindre förseningar i flygtrafiken till och från Skavsta.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?