Annons

Skatteverket ska undersöka skatt på bröllopsgåva

Skatteverket ska undersöka om gåvor i form av kontanter till brudpar ska ses som svart betalning för bröllopsfesten, och om de ska beskattas, rapporterar 

SVT Södertälje.

Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Polisen har sedan i somras, tillsammans med andra myndigheter, granskat elva festvåningar i Södertälje. Bland annat har man beslagtagit alkohol och sett över de tillfälliga alkoholtillstånden som gjort det möjligt för brudparen att servera egenimporterad alkohol.

Nu går polisinsatsen som kallas ”Plattform bröllop” vidare i sin granskning av bröllopsverksamheten i staden.

”Varje bröllop omfattar väldigt mycket pengar. Vi pratar ofta en halv miljon kronor per bröllop eller mer och varje festvåning har 30-50 bröllop per år. Det är betalningar för lokal, mat, personal, uppträdanden, fotografering, blommor, alkohol och gåvor. Ändå betalas väldigt lite i skatt, det är många miljoner som försvinner någonstans och det är det Skatteverket ska titta närmare på. Vart tar de här pengarna vägen”, säger Södertäljepolisen Jonas Packalén, en av de ansvariga för kontrollerna av festvåningarna, till SVT.

Södertälje är unikt med sina många festvåningar, men polisens mål är att sprida metoden till resten av landet.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?