ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Skattesmäll för Trustormannen

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Skatteverket kräver 874.000 kronor av Thomas Johansson, tidigare känd som Trustormannen Thomas Jisander, rapporterar Göteborgs-Posten. Förra året dömdes han för försök till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott samt våldtäkt. 

Skatteverket har, enligt G-P som baserar sin artikel på uppgifter från nyhetsbyrån Siren, beslutat om skattetillägg och ytterligare skatt. Thomas Johansson har i sin tur yrkat på uppskjutet beslut eftersom han anser att han inte kunnat ta del av Skatteverkets brev på anstalten där han avtjänar sitt straff.

Han dömdes nämligen 2019 för försök till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Bedrägeriförsöket riktades mot norska Eksportkreditt, som är Norges motsvarighet till Svensk Exportkredit. Under polisutredningen hittades även bevis för en våldtäkt, som han också dömts för. 

Skatteverket och Kriminalvården har varit i kontakt och enligt G-P har Skatteverket därmed kunnat konstatera att han kunnat ta del av myndighetens korrespondens. Enligt G-P har Thomas Johansson vidare hävdat att han inte bott i Sverige de år som Skatteverket granskat, men Skatteverket gör bedömningen att han har haft tillgång till en bostad i Sverige.  

Skatten på 874.000 kronor ska betalas den 27 januari. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer