Annons

Skattesmäll för Mando Diaos frontman

Sångaren i Borlänges stolthet Mando Diao åker på en stjärnsmäll när han får betala skatteböter på en halv miljon kronor.

Björn Dixgård.
Björn Dixgård.Foto:Erik Simander / TT

Mando Diaos sångare och gitarrist Björn Dixgård har i flera utkämpat en segsliten strid om Skatteverket om affärer han gjorde 2012.

Då gjorde han ett upplägg där han överförde kapital mellan sitt eget och hustruns företag. Det godkände inte Skatteverket som menade att Björn Dixgård skulle beskattas för utdelningar.

För snart två år sedan beslutade Skatteverket att höja sångarens beskattningsbara inkomst med nästan 1,3 Mkr och att han ska betala skatteböter på 40 procent på den nya skatten. 

Björn Dixgård ansökte om anstånd i förvaltningsrätten som nu har avslagit hans ansökan. 

"Förvaltningsrätten bedömer att Skatteverket har gjort mycket sannolikt att Björn Kihlberg Dixgård har lämnat en oriktig uppgift till ledning för taxeringen", skriver domstolen i sitt beslut.

Ärendet är överklagat till kammarrätten. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?