ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Skattesmäll för Mando Diaos frontman

  • Björn Dixgård. Foto: Erik Simander / TT

Sångaren i Borlänges stolthet Mando Diao åker på en stjärnsmäll när han får betala skatteböter på en halv miljon kronor.

Mando Diaos sångare och gitarrist Björn Dixgård har i flera utkämpat en segsliten strid om Skatteverket om affärer han gjorde 2012.

Då gjorde han ett upplägg där han överförde kapital mellan sitt eget och hustruns företag. Det godkände inte Skatteverket som menade att Björn Dixgård skulle beskattas för utdelningar.

För snart två år sedan beslutade Skatteverket att höja sångarens beskattningsbara inkomst med nästan 1,3 Mkr och att han ska betala skatteböter på 40 procent på den nya skatten. 

Björn Dixgård ansökte om anstånd i förvaltningsrätten som nu har avslagit hans ansökan. 

"Förvaltningsrätten bedömer att Skatteverket har gjort mycket sannolikt att Björn Kihlberg Dixgård har lämnat en oriktig uppgift till ledning för taxeringen", skriver domstolen i sitt beslut.

Ärendet är överklagat till kammarrätten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer