Skatteåterbäring redan till påsk – så gör du

Skatteverket meddelar redan nu viktiga datum för årets deklarationer. Med några enkla knep kan de flesta få skatteåterbäring bara dagar efter påskhelgen.

 

Bild:TT

Många väntar helt i onödan ända fram till sommaren på återbetald skatt. Men genom att skaffa en digital brevlåda för myndighetspost kan du få dina pengar redan i början av april.

Med en digital brevlåda registrerad öppen för brev från Skatteverket får du årets deklaration i början av mars. Kan du godkänna den digitalt och utan ändringar, så utlovar myndigheten att eventuell skatteåterbäring betalas in veckan efter påsk.

Så gör du:

Sista deklarationsdag 2018 för personer utan digital brevlåda är som vanligt 2 maj.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?