Skärpta bankregler i Estland – "bankerna måste förstå utmaningarna"

Den estländska Finansinspektionen skärper sina riktlinjer gällande bankers övervakning av "högrisk- och utländska kunder".

Det rapporterar Bloomberg News.

Bland annat finner landets Finansinspektion en ny risk i form av tjänster länkade till kryptotillgångar och andra sådana handelsplattformar.

"De som tillhandahåller finansiella tjänster måste /.../ förstå de tekniska utmaningarna i samband med tjänsterna och riskerna som härstammar från deras sida", framgår i ett e-postutlåtande som nyhetsbyrån har tagit del av.

I spåren av härvan i Danske Banks estländska enhet har landets myndigheter sedan tidigare framhållit att åtgärderna för att förhindra penningtvätt ska stärkas ytterligare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?