Skanska tar miljardorder i Norge

Skanska bygger ut sjukhus i Vestfold, Norge, för cirka 1,0 miljarder kronor.
Det framgår av ett pressmeddelande.

I detalj har Skanska tillsammans med Cura-gruppen tecknat avtal med Sykehuset i Vestfold HF om utbyggnad av sjukhuset i Vestfold, Norge. Kontraktet är totalt värt 1,7 miljarder norska kronor, varav Skanskas andel är värd cirka 960 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 1,0 miljarder kronor.

Arbetet utförs av Skanska Norge (70 procent) i samarbete med Skanska UK (30 procent), vilket innebär att cirka 700 miljoner kronor inkluderas i orderingången för Norden i det första kvartalet 2017, och resterande del i orderingången för Europa.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?