Skanska investerar 480 miljoner i polskt kontorsprojekt

Byggkoncernen Skanska investerar 50 miljoner euro, cirka 480 miljoner kronor, i den andra fasen av Generation Park, ett kontorsprojekt i polska Warszawa.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Generation Park är Skanska SKA B -0,13% Dagens utveckling s största kontorsutvecklingsprojekt i Central- och Östeuropa. Komplexet kommer att bestå av tre kontorshus med en total uthyrningsbar yta på cirka 84.000 kvadratmeter.

Den andra byggnaden, med en total uthyrningsbar yta på cirka 18.300 kvadratmeter, kommer att bestå av 16 våningar ovan mark samt två våningar parkeringsgarage. Investeringen innefattar också fyra våningar parkeringsgarage under mark för den planerade tredje byggnaden.

Konstruktionen av den andra fasen påbörjades i december 2017 och kontorshuset ska vara färdigställd under det tredje kvartalet 2019.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?