Annons

Skanska i Skåne varslar ”ett tiotal” medarbetare

Skanska har lagt ett varsel i Skåne då starttiden för några stora projekt flyttats fram. 

”Vi kan inte gå ut med en siffra men det handlar om något tiotal yrkesarbetare”, säger Staffan Andersson, regionchef på Skanska.

Foto:Janerik Henriksson/TT

Det var i fredags som Skanska meddelade facket att bolaget lägger ett varsel som drabbar byggjättens medarbetare i Skåne. Det handlar om yrkesarbetare som snickare, murare och betongarbetare.

”Anledningen är att vi i vår region har en mindre produktion av bostäder och att starttiden för några stora projekt har flyttats fram. Det går inte att säga att detta är en generell nedgång, utan det är mer specifikt för Skanska i Skåne”, säger Staffan Andersson som är chef för just husbyggande på Skanska region Syd.

Förhandlingarna med fackförbundet Byggnads drar igång närmaste månaden och Staffan Andersson vill inte gå ut med hur många personer det handlar om.

”Det får vi se efter förhandlingarna men det handlar om något tiotal medarbetare.”

Skanska har 1.300 anställda i Skåne varav 550 inom just husbyggnation. Dessutom har bolaget, som alla byggbolag, i flera år lagt ut allt mer uppdrag på underleverantörer.

Drar ni ned på dessa också?
”Det är en rimlig gissning mot bakgrund av den minskade efterfrågan som vi ser. Vi vill ju naturligtvis i första hand behålla våra egna anställda så långt det är möjligt”, säger Staffan Andersson.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?