Skandia investerar en miljard i europeiska tåg

Skandia investerar en miljard kronor i europeisk tåginfrastruktur via en obligation utfärdad av samarbetsorganet Eurofima, skriver pensionsbolaget i ett pressmeddelande.

Foto:Laurent Cipriani

I december nästa år träder den så kallade EU-taxonomin i kraft. Den kommer att få en stor betydelse för hur bland annat investment- och pensionsbolag kommer att placera sina pengar framöver. Regelverket, som tas fram i detta nu, ska utgöra underlaget för vad som kommer att klassas som hållbara investeringar på finansmarknaden. 

Oavsett så söker flera större investerare nu efter hållbara placeringar för att framtidssäkra sina portföljer. En av dem är det svenska pensionsbolaget Skandia som via en obligation utfärdad av Eurofirma satsar en miljard kronor på att modernisera tågtrafiken i Europa.

”Skandia söker med ljus och lykta efter lönsamma och klimatsmarta investeringar som både gynnar våra pensionssparare och vår planet. Järnvägen är en naturlig del av ett klimatsmart transportsystem, och därför är det extra roligt att kunna presentera den här investeringen”, säger Alexander Onica, chef för ränte- och valutaförvaltningen på Skandia.

Eurofima är en ideell organisation som stödjer utvecklingen av passagerartrafik och tågbolagens utrustning och infrastruktur. Eurofima bildades 1956 är i dag ett samarbete mellan 25 stater och 26 andelsägare, skriver Skandia i ett pressmeddelande.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?