1515

Skaffa dig morgonkoll

Tokyobörsen öppnade nedåt på veckans sista handelsdag i linje med nedgångar inom tekniksektorn på Wall Street och med en stärkt yen som sänke.

Nikkei 225-index tappade 0,6 procent i tidig handel och det bredare Topixindex 0,4 procent.

Hongkongs Hang Seng-index ökade däremot med 0,4 procent vid öppning, samtidigt som Shanghais kompositindex steg med 1,1 procent.

 

Nyheter från natten och morgonen: 

* Den amerikanske presidenten Donald Trump kan vara på väg att dra in Japan i en handelskonflikt. Det rapporterar Wall Street Journal. Trump ska ha tagit kontakt med WSJ-reportern James Freeman efter att denne lovordat Trumps skattereform i en Fox-sändning. Enligt Freeman beskrev Trump under samtalet sina relationer till Japans ledare som goda men lade samtidigt till att "självklart kommer det upphöra när jag berättar hur mycket de måste betala."

* Societe Generale sänker riktkursen för H&M till 91 kronor från 99 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Societe Generales riktkurs är den lägsta i Bloombergs sammanställning. På torsdagen handlades aktien till drygt 123 kronor.

* En rad av USA:s tyngsta teknologi- och detaljhandelsföretag har gjort en sista ansträngning för att förmå president Donald Trump att avstå från sin plan att införa importtullar på ytterligare kinesiska varor för 200 miljarder dollar, rapporterar Bloomberg News.

* Speloddsen för vilka partier som blir störst i kommunvalen. En uppstickare ser ut att ta hem matchen i Göteborg. (För prenumeranter) 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?