Annons

Sjuka laxar ger miljonsmäll

Norska laxbolaget Grieg Seafood spår att det fjärde kvartalet kommer att tyngas med 25 miljoner norska kronor efter att ett laxbestånd bekräftats med en smittsam sjukdom.

Bild:TT

Beståndet bestående av 1,3 miljoner fiskar med en snittvikt om knappt ett kilo kommer att förstöras. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utbrottet av sjukdomen bekräftades av det norska veterinärinstitutet efter en inspektion vid verksamheten i Kleppenes i Hammerfest.

Bolaget sänker nu den förväntade slaktvikten för 2017 med 3.000 ton.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?